Seasonal food is recommended every season of the year
Behaviors and foods that fight "spring fever" .. know them
Hana Al Kahlout - Gulf Online
In the spring it is difficult for some to adapt to the new conditions, specifically with high temperature, which may lead to their sense of laziness and inactivity due to relaxation of muscles.
Increased body temperature leads to high metabolism, and the body then needs more vitamins, minerals and proteins, but if the body does not enjoy the balance of food not to meet the requirements of food, then it will be "spring fever."
This "spring fever" was talked about by traditional Korean medicine previously, and gave nutritional and behavioral advice that could reduce it.
In each new season of the year, nutritionists determine seasonal foods and behaviors, which are recommended to increase body immunity and provide balanced food.
And about the behaviors and foods recommended in the spring, says nutrition specialist Shaden Amr, walking in the morning on a daily basis, and eating red antioxidants such as tomatoes, red apples, watermelon, strawberries, grapes, red berries, and beet, very useful to human health.
Amr also advised the Gulf Online to take garlic because it is an anti-inflammatory and strengthens the body's immune system. In the spring, influenza, allergies and infections increase in the air, and these foods limit these diseases.
"It is preferable to reduce carbohydrates, increase the proportion of proteins during the day, and multiply onions, garlic and turmeric, because they are anti-inflammatory drugs," said Samah Ayesh, a nutritionist specializing in therapeutic nutrition. Inflammatory ".
Ayesh told Khaleej Online that she had to drink caffeinated beverages, such as coffee, tea or cocoa, because it stimulates and activates the body.
One of the foods recommended by the nutritionist because it works to relax muscles, especially the muscles of the airways, in the case of a person with asthma in the spring, which narrows the respiratory tract, bananas, dates or tomatoes. The herbs are useful for the relaxation of the muscles also rosemary, and meals can be supplied with olive oil because it is anti-asthma.
As for the foods that are preferred to be avoided, which cause gases, they are cabbage and flower, and canned foods that contain a high percentage of preservatives, in addition to milk, nuts, soy and spices, according to Ayesh.
In traditional Korean medicine, "Nye Kyung", which deals with theories of internal medicine, says that it is better to wake up in the early morning, to walk leisurely, to wear comfortable clothes, and to have positive and enjoyable thoughts to prevent fever. the spring.
From the perspective of traditional Korean medicine, the bitter foods, such as spring herbs, help digest well, improve appetite, prevent drowsiness, give the body energy and increase metabolism, according to the Seoul-based KBS World, In March.
For example, in the book "Dong Ewe Bo Kam," a book of traditional ancient Korean medicine, it is said that eating the capsella bursa-pastoris makes the liver strong, protects the eyes and brightens the eyes, and is effective in treating the fatty liver .
The shepherd's bag is one of the most famous spring herbs and has many health benefits. It contains plenty of vitamin C, calcium, iron and phosphorus. Help to boost immunity, stimulate metabolism. It is also effective in improving blood health and also has an excellent effect on relieving tiredness and fatigue.
In addition, good sleep at night helps to prevent spring fever syndrome, and sleeping 10 to 20 minutes after meals is also beneficial, according to traditional Korean medicine.
Source:Gulf Online
السلوكيات والأطعمة التي تحارب "حمى الربيع" .. تعرف عليها
هناء الكحلوت - Gulf Online
في فصل الربيع ، يصعب على البعض التكيف مع الظروف الجديدة ، خاصة مع ارتفاع درجة الحرارة ، مما قد يؤدي إلى شعورهم بالكسل وعدم النشاط بسبب استرخاء العضلات.
تؤدي زيادة درجة حرارة الجسم إلى ارتفاع معدل الأيض ، ويحتاج الجسم بعد ذلك إلى مزيد من الفيتامينات والمعادن والبروتينات ، ولكن إذا كان الجسم لا يتمتع بتوازن الطعام وعدم تلبية متطلبات الغذاء ، فسيكون ذلك "حمى الربيع".
هذه "الحمى الربيعية" تحدث عنها الطب التقليدي الكوري سابقًا ، وقدمت نصائح غذائية وسلوكية يمكن أن تقلل من الإصابة به.
في كل موسم جديد من السنة ، يحدد اختصاصيو التغذية الأطعمة والسلوكيات الموسمية ، التي ينصح بها لزيادة مناعة الجسم وتوفير طعام متوازن.
وحول سلوكيات الطعام والأطعمة الموصى بها في الربيع ، كما يقول اختصاصي التغذية شادن عمرو ، وهو يمشي في الصباح بشكل يومي ، ويتناول مضادات الأكسدة الحمراء مثل الطماطم والتفاح الأحمر والبطيخ والفراولة والعنب والتوت الأحمر والبنجر ، مفيدة لصحة الإنسان.
كما نصح عمرو جلف أونلاين أن يأخذ الثوم لأنه مضاد للالتهابات ويقوي جهاز المناعة في الجسم. في فصل الربيع ، تزيد الأنفلونزا والحساسية والالتهابات في الهواء ، وتحد هذه الأطعمة من هذه الأمراض.
وقال سماح عايش خبير التغذية المتخصص في التغذية العلاجية "من الأفضل تقليل الكربوهيدرات وزيادة نسبة البروتينات خلال النهار وتكاثر البصل والثوم والكركم لأنها أدوية مضادة للالتهابات". التهابات ".
أخبرت عايش صحيفة الخليج أونلاين أن عليها أن تشرب المشروبات التي تحتوي على الكافيين ، مثل القهوة أو الشاي أو الكاكاو ، لأنها تحفز الجسم وتنشطه.
أحد الأطعمة التي يوصي بها أخصائي التغذية لأنه يعمل على استرخاء العضلات ، وخاصة عضلات الشعب الهوائية ، في حالة وجود شخص مصاب بالربو في الربيع ، مما يضيق الجهاز التنفسي أو الموز أو التمر أو الطماطم. تعتبر الأعشاب مفيدة لاسترخاء العضلات أيضًا إكليل الجبل ، ويمكن توفير وجبات الطعام بزيت الزيتون لأنه مضاد للربو.
أما بالنسبة للأطعمة التي يفضل تجنبها ، والتي تسبب الغازات ، فهي الملفوف والزهور ، والأطعمة المعلبة التي تحتوي على نسبة عالية من المواد الحافظة ، بالإضافة إلى الحليب والمكسرات وفول الصويا والتوابل ، حسب عايش.
في الطب الكوري التقليدي ، يقول "Nye Kyung" ، الذي يتناول نظريات الطب الباطني ، إنه من الأفضل أن تستيقظ في الصباح الباكر ، وأن تمشي على مهل ، وأن ترتدي ملابس مريحة ، وأن تكون لديك أفكار إيجابية وممتعة للحمى. . الربيع.
من وجهة نظر الطب الكوري التقليدي ، تساعد الأطعمة المريرة ، مثل الأعشاب الربيعية ، على الهضم بشكل جيد ، وتحسين الشهية ، ومنع النعاس ، وإعطاء طاقة الجسم وزيادة الأيض ، وفقًا لـ KBS World في سيول في مارس.
على سبيل المثال ، في كتاب "Dong Ewe Bo Kam" ، وهو كتاب للطب التقليدي الكوري القديم ، يقال إن تناول كبسولة الجراب باستوريس يجعل الكبد قويًا ويحمي العينين ويضيء العينين ، وهو فعال في علاج الكبد الكثير الدهون .
تعد حقيبة الراعي واحدة من أشهر الأعشاب الربيعية ولها العديد من الفوائد الصحية. أنه يحتوي على الكثير من فيتامين C والكالسيوم والحديد والفوسفور. تساعد على تعزيز المناعة ، وتحفيز عملية التمثيل الغذائي. كما أنه فعال في تحسين صحة الدم ، كما أنه له تأثير ممتاز على تخفيف التعب والإرهاق.
بالإضافة إلى ذلك ، يساعد النوم الجيد في الليل على منع متلازمة حمى الربيع ، والنوم من 10 إلى 20 دقيقة بعد الوجبات مفيد أيضًا ، وفقًا للطب الكوري التقليدي.
المصدر: Gulf Online
Comments
Post a Comment